Help testing new legacy image



  • @NeoTheThird Terminal output for this flash:

    ronnie@ronnie-desktop ~ $ sudo ubuntu-device-flash --server=https://system-image.ubports.com/ touch --channel=ubports-touch/legacy --bootstrap --recovery-image=/home/ronnie/Downloads/Linux\ Distros/UBports\ M10/recovery-frieza.img
    [sudo] password for ronnie:
    2017/05/27 13:09:18 Expecting the device to be in the bootloader... waiting
    2017/05/27 13:10:02 Device is |frieza|
    2017/05/27 13:10:03 Flashing version 4 from ubports-touch/legacy channel and server https://system-image.ubports.com/ to device frieza
    2017/05/27 13:10:06 Cache formatting was not successful, flashing may fail, check your partitions on device
    2017/05/27 13:10:18 Start pushing /home/ronnie/.cache/ubuntuimages/pool/ubports-2fa71268a7de2699e17a1d60f518020e9a26036a57e5add22388cd572f781a66.tar.xz to device
    2017/05/27 13:10:18 Start pushing /home/ronnie/.cache/ubuntuimages/pool/keyring-4c4e7ef380ebcfa2c31084efa199138e93bfed8fc58aa3eb06bdf75a78af9b57.tar.xz to device
    2017/05/27 13:10:18 Start pushing /home/ronnie/.cache/ubuntuimages/ubports-touch/legacy/frieza/version-4.tar.xz to device
    2017/05/27 13:10:18 Start pushing /home/ronnie/.cache/ubuntuimages/gpg/image-signing.tar.xz to device
    2017/05/27 13:10:18 Start pushing /home/ronnie/.cache/ubuntuimages/gpg/image-master.tar.xz to device
    2017/05/27 13:10:18 Start pushing /home/ronnie/.cache/ubuntuimages/pool/device-6d8854a9ee3fd34df55940ae6e19a6968b14418a7fd01fbf1e17624d0129ef23.tar.xz to device
    2017/05/27 13:10:18 Done pushing /home/ronnie/.cache/ubuntuimages/pool/keyring-4c4e7ef380ebcfa2c31084efa199138e93bfed8fc58aa3eb06bdf75a78af9b57.tar.xz to device
    2017/05/27 13:10:18 Done pushing /home/ronnie/.cache/ubuntuimages/gpg/image-signing.tar.xz to device
    2017/05/27 13:10:18 Done pushing /home/ronnie/.cache/ubuntuimages/gpg/image-master.tar.xz to device
    2017/05/27 13:10:18 Done pushing /home/ronnie/.cache/ubuntuimages/ubports-touch/legacy/frieza/version-4.tar.xz to device
    2017/05/27 13:10:46 Done pushing /home/ronnie/.cache/ubuntuimages/pool/device-6d8854a9ee3fd34df55940ae6e19a6968b14418a7fd01fbf1e17624d0129ef23.tar.xz to device
    2017/05/27 13:11:21 Done pushing /home/ronnie/.cache/ubuntuimages/pool/ubports-2fa71268a7de2699e17a1d60f518020e9a26036a57e5add22388cd572f781a66.tar.xz to device
    2017/05/27 13:11:21 Created ubuntu_command: /home/ronnie/.cache/ubuntuimages/ubuntu_commands662566973
    2017/05/27 13:11:21 Rebooting into recovery to flash

    ... but hangs with the yellow text (on the M10 FHD) saying: Installing Ubuntu update

    After several minutes I reboot and I'm back in OTA15. Weird!



  • @mariogrip said in Help testing new legacy image:

    Is there someone that want to help us test our new images?

    Hi, I did a little bit more testing on the mx4. With v2 I have the issue that my WLAN connection "freezes". That means indicator still shows connected WLAN, but the mx4 is not able to receive anything. I need to switch flight mode on/off. After that it works again for some time. There is no switching between different WLANs / SSID / Hotspots. I just have a single access point.

    Can anyone else confirm this issue?

    Thanks



  • Decided to try the magic-device-tool to see if that'd make any difference. Nope!

    Pretty much the same output (below) as flashing via terminal.

    =======

    Created filesystem with 11/51296 inodes and 6651/204800 blocks
    target reported max download size of 134217728 bytes
    erasing 'userdata'...
    FAILED (remote: unknown command)
    finished. total time: 0.002s
    Creating filesystem with parameters:
    Size: 4194304000
    Block size: 4096
    Blocks per group: 32768
    Inodes per group: 8000
    Inode size: 256
    Journal blocks: 16000
    Label:
    Blocks: 1024000
    Block groups: 32
    Reserved block group size: 255
    Created filesystem with 11/256000 inodes and 34123/1024000 blocks
    target reported max download size of 134217728 bytes
    erasing 'system'...
    FAILED (remote: unknown command)
    finished. total time: 0.002s
    erasing 'recovery'...
    FAILED (remote: unknown command)
    finished. total time: 0.002s
    rebooting into bootloader...
    OKAY [ 0.002s]
    finished. total time: 0.253s
    Please wait

    2017/05/27 21:13:42 Device is |frieza|
    2017/05/27 21:13:42 Flashing version 5 from ubports-touch/legacy channel and server http://system-image.ubports.com to device frieza
    2017/05/27 21:14:06 Cache formatting was not successful, flashing may fail, check your partitions on device
    2017/05/27 21:14:17 Start pushing /home/ronnie/.cache/ubuntuimages/ubports-touch/legacy/frieza/version-5.tar.xz to device
    2017/05/27 21:14:17 Start pushing /home/ronnie/.cache/ubuntuimages/pool/keyring-4c4e7ef380ebcfa2c31084efa199138e93bfed8fc58aa3eb06bdf75a78af9b57.tar.xz to device
    2017/05/27 21:14:17 Start pushing /home/ronnie/.cache/ubuntuimages/gpg/image-master.tar.xz to device
    2017/05/27 21:14:17 Start pushing /home/ronnie/.cache/ubuntuimages/pool/ubports-f683ce0eac8665810600110821a12e5ad615e5d509507c90cea46a0f254adc23.tar.xz to device
    2017/05/27 21:14:17 Start pushing /home/ronnie/.cache/ubuntuimages/gpg/image-signing.tar.xz to device
    2017/05/27 21:14:17 Start pushing /home/ronnie/.cache/ubuntuimages/pool/device-6d8854a9ee3fd34df55940ae6e19a6968b14418a7fd01fbf1e17624d0129ef23.tar.xz to device
    2017/05/27 21:14:17 Done pushing /home/ronnie/.cache/ubuntuimages/ubports-touch/legacy/frieza/version-5.tar.xz to device
    2017/05/27 21:14:18 Done pushing /home/ronnie/.cache/ubuntuimages/pool/keyring-4c4e7ef380ebcfa2c31084efa199138e93bfed8fc58aa3eb06bdf75a78af9b57.tar.xz to device
    2017/05/27 21:14:18 Done pushing /home/ronnie/.cache/ubuntuimages/gpg/image-master.tar.xz to device
    2017/05/27 21:14:18 Done pushing /home/ronnie/.cache/ubuntuimages/gpg/image-signing.tar.xz to device
    2017/05/27 21:14:44 Done pushing /home/ronnie/.cache/ubuntuimages/pool/device-6d8854a9ee3fd34df55940ae6e19a6968b14418a7fd01fbf1e17624d0129ef23.tar.xz to device
    2017/05/27 21:15:20 Done pushing /home/ronnie/.cache/ubuntuimages/pool/ubports-f683ce0eac8665810600110821a12e5ad615e5d509507c90cea46a0f254adc23.tar.xz to device
    2017/05/27 21:15:20 Created ubuntu_command: /home/ronnie/.cache/ubuntuimages/ubuntu_commands360842843
    2017/05/27 21:15:21 Rebooting into recovery to flash

    Wait until it reboots on its own!
    Do not reboot manually!

    Cleaning up..

    Exiting script. Bye Bye

    ======

    And, from there, even after waiting for 25 minutes I see the infamous yellow 'Installing Ubuntu update' text. :(

    0_1495916544141_IMG_20170527_203521.jpg

    If I choose 'reboot system now' it boots up, again, back to a fresh install of OTA-15!



  • Have just updated both bq 5hd and m10 with the latest Ubuntu update r3 and r5. All went well and seems OK. Just for my info in case I missed it somewhere. On the m10 there are no apps showing in the x app scope. I take it this is correct. Can these be installed from elsewhere yet? If so how.
    As for people having issues flashing the m10 I used the magic device tool on both of mine. On the m10 it did hang for quit awhile half way through before completing through to the cleaning up bye bye message. Then it took quite along time to reboot itself out of recovery. Don't know if this helps anyone but it did take a lot longer than the 5hd. So long in fact I was begin to think there might be an issue, and yes there is a bug that delays the start up of the tablet buts far thats all I've found.



  • @Lakota

    thanks for the info. so its better to chill and cocking a tea and not lose hope to fast. I will flash than only on free days .
    Thanks a lot, such little messages helps a lot ;)



  • @ronnietucker mine seemed to take ages before it started up again with I think a spinning Ubuntu symbol then took ages to actually start up properly. Can't remember exactly how long but I did wander off for abit came back still nothing then it started up. I know this is vague but it could have been 25 muns or so.



  • My M10 FHD is now running with UBports.
    My problem on the device was the cache.
    Starting the tablet in fastboot mode
    The connecting it via USB to the computer
    in Terminal:

    $ adb shell "df -h"
    Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
    tmpfs 981.1M 36.0K 981.0M 0% /dev
    tmpfs 981.1M 12.0K 981.0M 0% /tmp
    /dev/block/platform/mtk-msdc.0/by-name/userdata
    9.3G 76.2M 9.2G 1% /data
    /dev/block/platform/mtk-msdc.0/by-name/system
    3.8G 3.7G 52.4M 99% /cache

    see cache was 99% full
    now it is:

    $ adb shell "df -h"
    Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
    tmpfs 981.1M 36.0K 981.0M 0% /dev
    tmpfs 981.1M 12.0K 981.0M 0% /tmp
    /dev/block/platform/mtk-msdc.0/by-name/userdata
    9.3G 76.2M 9.2G 1% /data
    /dev/block/platform/mtk-msdc.0/by-name/system
    3.8G 8.1M 3.8G 0% /cache

    That was done by:

    adb shell "make_ext4fs /dev/block/platform/mtk-msdc.0/by-name/system"
    adb reboot recovery
    adb reboot bootloader



  • Just updating device status. Already reported on Launchpad.

    Device: LG Nexus 5 hammerhead.

    System image: Legacy / version 15.

    Issues:

    1.date/time reset after reboot.(2-26-1970).
    2.battery marks half of it's real capacity, (50% = 100%, 40% = 80%, etc).
    3.display only wake up if power button is pressed 3 times.
    4.can't play any videos using media player.

    Everything else works ok.
    Thanks.


  • Community

    Thank you everyone for your response to this thread! We appreciate your help in testing these images.

    However, it has now served its purpose. All of our images are off the ground and flashable.

    If you need further support, please post in the Support category on this forum.

    Thanks again!


  • Community

    If you are still experiencing issues, please file a bug report.


Log in to reply
 

Looks like your connection to UBports Forum was lost, please wait while we try to reconnect.