Can't access firewall



  • I cant access my firewall either thorugh iptables or ufw. Ive got a Nexus 4 and I tried stable / rc and dev release, same result.
    It goes a litle bit like this (i quote here the sudo ufw status response, iptables has similar problems, which makes sense i guess):

    WARN: uid is 0 but'/' is owned by 1000
    WARN / is group writable!
    ERROR: problem running tiptables: modprobe: ERROR: ../libkmod/libkmod.c586 kmod_search_moddep() could not open moddep file '/lib/modules/3.4.0+/modules.dep.bin'
    modprobe: FATAL: Module ip_tables not found in directory /lib/modules/3.4.0+
    iptables v1.6.0: can't initialize iptables table 'filter': Table does not exist (do you need to insmod?)
    Perhaps iptables or your kernel needs to be upgraded.

    I got linux running on several machines but am in no way an expert. Also should mention that i have very little clues as to how for instance accessing my phone from my ubuntu distro works.



  • @naily Sudo Ufw enable in device terminal, then try again?



  • ima copy paste the real message in a minute, sorry for that scrambled one



  • sudo ufw enable gives:

    WARN: uid is 0 but '/' is owned by 1000
    WARN: / is group writable!
    ERROR: problem running ufw-init
    modprobe: ERROR: ../libkmod/libkmod.c:586 kmod_search_moddep() could not open moddep file '/lib/modules/3.4.0+/modules.dep.bin'
    modprobe: FATAL: Module nf_conntrack_ftp not found in directory /lib/modules/3.4.0+
    modprobe: ERROR: ../libkmod/libkmod.c:586 kmod_search_moddep() could not open moddep file '/lib/modules/3.4.0+/modules.dep.bin'
    modprobe: FATAL: Module nf_nat_ftp not found in directory /lib/modules/3.4.0+
    modprobe: ERROR: ../libkmod/libkmod.c:586 kmod_search_moddep() could not open moddep file '/lib/modules/3.4.0+/modules.dep.bin'
    modprobe: FATAL: Module nf_conntrack_netbios_ns not found in directory /lib/modules/3.4.0+
    modprobe: ERROR: ../libkmod/libkmod.c:586 kmod_search_moddep() could not open moddep file '/lib/modules/3.4.0+/modules.dep.bin'
    modprobe: FATAL: Module ip_tables not found in directory /lib/modules/3.4.0+
    iptables-restore v1.6.0: iptables-restore: unable to initialize table 'filter'

    Error occurred at line: 1
    Try `iptables-restore -h' or 'iptables-restore --help' for more information.
    modprobe: ERROR: ../libkmod/libkmod.c:586 kmod_search_moddep() could not open moddep file '/lib/modules/3.4.0+/modules.dep.bin'
    modprobe: FATAL: Module ip_tables not found in directory /lib/modules/3.4.0+
    iptables-restore v1.6.0: iptables-restore: unable to initialize table 'filter'

    Error occurred at line: 1
    Try `iptables-restore -h' or 'iptables-restore --help' for more information.
    modprobe: ERROR: ../libkmod/libkmod.c:586 kmod_search_moddep() could not open moddep file '/lib/modules/3.4.0+/modules.dep.bin'
    modprobe: FATAL: Module ip_tables not found in directory /lib/modules/3.4.0+
    iptables-restore v1.6.0: iptables-restore: unable to initialize table 'filter'

    Error occurred at line: 1
    Try `iptables-restore -h' or 'iptables-restore --help' for more information.
    modprobe: ERROR: ../libkmod/libkmod.c:586 kmod_search_moddep() could not open moddep file '/lib/modules/3.4.0+/modules.dep.bin'
    modprobe: FATAL: Module ip_tables not found in directory /lib/modules/3.4.0+
    iptables-restore v1.6.0: iptables-restore: unable to initialize table 'filter'

    Error occurred at line: 1
    Try `iptables-restore -h' or 'iptables-restore --help' for more information.
    modprobe: ERROR: ../libkmod/libkmod.c:586 kmod_search_moddep() could not open moddep file '/lib/modules/3.4.0+/modules.dep.bin'
    modprobe: FATAL: Module ip_tables not found in directory /lib/modules/3.4.0+
    iptables-restore v1.6.0: iptables-restore: unable to initialize table 'filter'

    Error occurred at line: 1
    Try `iptables-restore -h' or 'iptables-restore --help' for more information.
    modprobe: ERROR: ../libkmod/libkmod.c:586 kmod_search_moddep() could not open moddep file '/lib/modules/3.4.0+/modules.dep.bin'
    modprobe: FATAL: Module ip_tables not found in directory /lib/modules/3.4.0+
    iptables-restore v1.6.0: iptables-restore: unable to initialize table 'filter'

    Error occurred at line: 12
    Try `iptables-restore -h' or 'iptables-restore --help' for more information.
    modprobe: ERROR: ../libkmod/libkmod.c:586 kmod_search_moddep() could not open moddep file '/lib/modules/3.4.0+/modules.dep.bin'
    modprobe: FATAL: Module ip_tables not found in directory /lib/modules/3.4.0+
    iptables-restore v1.6.0: iptables-restore: unable to initialize table 'filter'

    Error occurred at line: 12
    Try `iptables-restore -h' or 'iptables-restore --help' for more information.
    modprobe: ERROR: ../libkmod/libkmod.c:586 kmod_search_moddep() could not open moddep file '/lib/modules/3.4.0+/modules.dep.bin'
    modprobe: FATAL: Module ip_tables not found in directory /lib/modules/3.4.0+
    iptables-restore v1.6.0: iptables-restore: unable to initialize table 'filter'

    Error occurred at line: 1
    Try `iptables-restore -h' or 'iptables-restore --help' for more information.
    modprobe: ERROR: ../libkmod/libkmod.c:586 kmod_search_moddep() could not open moddep file '/lib/modules/3.4.0+/modules.dep.bin'
    modprobe: FATAL: Module ip_tables not found in directory /lib/modules/3.4.0+
    iptables-restore v1.6.0: iptables-restore: unable to initialize table 'filter'

    Error occurred at line: 1
    Try `iptables-restore -h' or 'iptables-restore --help' for more information.
    modprobe: ERROR: ../libkmod/libkmod.c:586 kmod_search_moddep() could not open moddep file '/lib/modules/3.4.0+/modules.dep.bin'
    modprobe: FATAL: Module ip_tables not found in directory /lib/modules/3.4.0+
    iptables-restore v1.6.0: iptables-restore: unable to initialize table 'filter'

    Error occurred at line: 1
    Try `iptables-restore -h' or 'iptables-restore --help' for more information.

    Problem loading ipv6 (skipping)
    Problem running '/etc/ufw/before.rules'
    Problem running '/etc/ufw/after.rules'
    Problem running '/etc/ufw/user

    edit: is it maybe just the phone that's broken?


Log in to reply
 

Looks like your connection to UBports Forum was lost, please wait while we try to reconnect.