OSM Scout Server: offline maps



  • @AppLee I reinstalled the maps. Now it works! Nevertheless I get an error message when starting Pure Maps if the phone is totaly offline.



  • @ma
    Strange, as @tigerpro said you have to enable OSM server to never suspend with UT Tweak Tool.
    In all the scenarios I ran, I don't have an error message within PureMaps.
    You may want to try to reinstall PureMaps.



  • @AppLee The settings in UB Tweak Tool were made. Now I reinstalled Pure Maps. But the error message continues to appear when starting Pure Maps totally offline ("loading style failed: Host localhost could not be found"). Nevertheless the app works if you click the message away.



  • @ma Strange, I have no idea.
    But if it works later then 🤷
    I remember seeing this message the very first time I tried, but I don't know what I could have done instead of just running the server and then running pure maps...
    Sorry



  • This message could be caused by Qt bug. Not 100% sure, but we had issues with offline mode on Sailfish and I had to use non-Qt ways of fetching data. If it works later, its probably OK. Otherwise we will have to use the same hybrid approach as we have.

    If its a bug I am thinking about, all should work with misconfigured but non-offline net without errors. As soon as you make offline fully, it will stop working. Can be tested by comparing misconfigured wifi switch net with offline mode, for example



  • lately i have problems with osm scout offline, i install the server offline and when i open pure maps or not it opens the map or you see only some brown stripes and no street or anything.i have tested it in rc, devel and edge with the same result.i do not know if it is a problem of the app or the operating system.!screenshot20200207_112916365.png screenshot20200207_112927929.png



  • @ricardo65 said in OSM Scout Server: offline maps:

    lately i have problems with osm scout offline, i install the server offline and when i open pure maps or not it opens the map or you see only some brown stripes and no street or anything.i have tested it in rc, devel and edge with the same result.i do not know if it is a problem of the app or the operating system.!screenshot20200207_112916365.png screenshot20200207_112927929.png

    some of it is blank and some of it is with the streetsscreenshot20200207_120112796.png



  • @ricardo65
    Is OSM server running ? And did you allow background execution for it ?
    This looks like the cache version of previous data from the OSM server.



  • Indeed, looks like Pure Maps is using cached tiles and OSM Scout Server is not responding/running. And why, just why, on Linux, someone decided to freeze non-active apps? No such issues on Sailfish...



  • @AppLee Thank you very much.problem solved.a question that tab could not be activated by default?


Log in to reply