Sony Xperia X (suzu/F5121 & F5122)



  • This post is deleted!


  • @bennypr0fane Not really, only when you need to manually boot into bootloader/fastboot.

    The things you can try are already mentioned - wipe system, cache, and data partitions, factory reset in recovery. Other than those, I can't think of other things I've done when I flashed mine.



  • @kugiigi Is there any way to tell what exactly might be happening while Ubports installer is stuck on "Rebooting"? Any logs one might look into?
    Also, 4 things have been mentioned to wipe from Recovery, but not everybdoy is mentioning the same ones:
    data, system, Dalvik, cache
    Last I tried wiping, I did all 4.
    Was that correct?



  • The installer itself shows that it's trying to reboot the device? Then try rebooting the device manually. Was it done pushing the installation files to the device?



  • @kugiigi said:

    Was it done pushing the installation files to the device?

    Was what done?
    I've tried rebooting it manually of course. Regular switching on goes to a boot loop like 3 or 4 times, then it ends up stuck at the Sony logo.
    But I can get into recovery.
    What are all the options under "Ubuntu options"?

    • Replace Ubuntu android
    • Install Ubuntu zip
    • Install ubuntu preinstalled?


  • @bennypr0fane forget the Ubuntu actions, they don't help us right now.

    So since you have the recovery already on your phone, try a flash without the bootstrap option again. The phone should reboot to recovery again and the UBports installer should start pushing the files onto the device. If you lose connection during the push operation I would like to know the contents of some directories, using adb shell:

    adb shell ls -lah /cache
    adb shell ls -lah /cache/recovery
    adb shell ls -lah /data
    adb shell ls -lah /system



  • @fredldotme said:

    So since you have the recovery already on your phone, try a flash without the bootstrap option again.

    I already did that, tried it again now (also using a newer usb cable, as well as different usb port on the back of my pc).

    The phone should reboot to recovery again and the UBports installer should start pushing the files onto the device.

    It never starts doing that as long as I try to install the stable release again, which it has already downloaded previously. That only gets the installer stuck at "Rebooting".

    Now I downloaded your dev release, and the phone seemed to try booting a couple times, unsuccessfully, while the installer was downloading UT, and got stuck on the Sony logo again. Ubports installer displayed the "Connection lost" alert.
    adb shell commands are not giving any output, sadly:

    [ben@catull-mnj ~]$ adb shell ls -lah /cache
    adb: no devices/emulators found
    

    I'm wondering if there's something wrong with the phone's usb port maybe...
    Is it a possibility to save a UT image to an sdcard, and have recovery install it from there?



  • @fredldotme dont use Lubuntu 20.04 and snap ubports-installer - does not work. No chance tried it for 6 hours! Maybe it can be documented. Thanks for your help. You can move this answer to a better place. Thanks.



  • @Pingu it would be better to make a bug report on the UBports Installer GitHub page instead.



  • @fredldotme it surely would be better, but I do not know how that works - I am just an user (since 2013). Thanks for your work.


Log in to reply