"The" Bluetooth Thread



  • @Flohack said in "The" Bluetooth Thread:

    Hi,

    after my vacation and lots of frustration with the VW car kit and my BQ E5 I am opening up this thread to start collecting various issues with Bluetooth. Car kits for example:

    • BMW works
    • VW seems to work but during phone calls you sometimes loose connection AND need to reboot your phone since BT screws the whole OS
    • Ford works but even if there is no media player in the car Ubuntu thinks it can send audio data to it =)

    Please post your experiences, good and bad ones, with bluetooth here!

    Thx Florian

    Hi Florian,

    We have now some 24 replies in this thread... Are you, or someone, is making a consolidated list of them and some entry in an issue tracking system?

    Thx, matthias


  • Infrastructure

    @guru yes thats what I will try to do, I wanted to first listen here whats up with bluetooth before creating a more focused tracker item.

    BR



  • @Burak said in "The" Bluetooth Thread:

    BT connection with Pebble Time Steel works fine (turned on all the time). Occasionally it looses the connection (watch warns me about). I need to turn off/on the app to reconnect.

    Same for me with my pebble time round over RockWork


  • Infrastructure

    Just tried on an Opel Zafira.... Pairing, Adressbook works. Inside calls I do not have audio or the other party can hear me. Its just sad :(

    BR



  • My phone is a BQ E4.5. with UBports ubuntu OS. With my carkit Parrot ck3100 everyting works fine (pairing, phonebook, calling) except when calling there is no sound and the CK3100 displays a musical note with line through it.

    The problem started with OTA9

    Is there a list of working carkits?


  • Infrastructure

    @TheBird Hello,

    no sorry there is no list of working car kits or other equipment, this is the reason why I started this thread, so that we can assemble a list of things that work and that dont ;)



  • @alternatore said in "The" Bluetooth Thread:

    Dunno why my previous message was deleted

    Aren't you banned?



  • @Leppa said in "The" Bluetooth Thread:

    @alternatore said in "The" Bluetooth Thread:

    Dunno why my previous message was deleted

    Aren't you banned?

    How many times this guy altern* will post the same stuff?

    Matthias



  • Since some days my people time round is not reconnecting anymore after loosing connections. After rebooting my fp2 everything went well again. But if not rebooting even the manual connect breaks immediately after pairing...



  • @Bastos out of curiosity what is "my people time round" exactly?



  • @advocatux
    I think Bastos got autocorrected, it should be Pebble time round.



  • @Vehi_MV oh right 😅



  • @Vehi_MV said in "The" Bluetooth Thread:

    @advocatux
    I think Bastos got autocorrected, it should be Pebble time round.

    Exactly. Sorry. This comes from quickly firing some thoughts...



  • My phone is a bq Aquaris E5HD ubuntu edition and now loaded with UBports image. My car is a Citroen C4 Picasso with the MyWay system from Harman. The version of this system is rneg_D_R50b_R50.03. That should be the newest one.

    The behaviour is like this:

    First when the two sides dont now eachother and starting the connection/ coupling from the car, all is working. It is possible to make calls and to see the addressbook of the phone.

    After this when trying again the connection is not made anymore.
    The phone says that the car is connected, but the car says the phone is coupled, but not connected and connection is not possible.



  • Sorry, it must be

    ...First when the two sides dont know eachother...



  • @Nikfrager hi, unrelated to your problem but maybe you don't know this. If you want to edit a previous comment, click on those vertical 3 dots on the right hand side, near those upvote or downvote arrows.



  • A big thank you for all your work!

    On Meizu Pro 5 I can connect to my Nokia J headset but when I attempt a phone call I can hear only noise.



  • @Bastos said in "The" Bluetooth Thread:

    @Burak said in "The" Bluetooth Thread:

    BT connection with Pebble Time Steel works fine (turned on all the time). Occasionally it looses the connection (watch warns me about). I need to turn off/on the app to reconnect.

    Same for me with my pebble time round over RockWork

    I am also using my Pebble Time Round with Rockwork on my OPO with UBports devel. When connected, it works fine, but every now and then the phonse loses contact with the watch. After that it is a nightmare to reconnect. I get multiple istances of Pebble Time F77D in the bluetooth settings and it won't connect properly. When that happens, I am prevented to "forget the device" from the settings and I have to fiddle a lot to get it to reconnect.

    Another strange thing is that sometimes my bluetooth settings contain only one device - the watch - althoug I have two other. Rebooting the device once or sometimes twice resolves the issue and all my known bluetooth connections are visible in the settings. Only then will my Pebble watch connect properly.



  • The other issue I have is that I have yet to get audio work when connected the "My V70" Volvo car kit. It connects fine, but it is impossible to hang up a call from the car kit.



  • @Pet_HH
    Update on actual status: Connections are working to Headset and others, i had to deactivate all the other BT surrounding and connect one item after the next.


Log in to reply
 

Looks like your connection to UBports Forum was lost, please wait while we try to reconnect.